2011. december 1., csütörtök

anyák, anyósjelöltek meg anyósok

ez törvény:
ahogyan viselkedik a srác az anyjával,
úgy fog viselkedni veled is pár év múlva.

ha van hasznos "teszt" egy kapcsolat elején az az,
hogy hallani kell egy telefonbeszélgetését anyucival.
ha türelmetlen, hazudik, veszekszik vele stb.
vaaagy
kedves, érdeklődik, szívesen beszél vele stb.
máris eldöntheted, hogy bevállalod-e a fiút.

ilyen egyszerű. komolyan...

9 megjegyzés:

Unknown írta...

iiiiiiiigeeeeeeeeeeeen. igenigenigen.
találkoztam már anyuci legkisebbfiával. 23 évesen a telefonba mindenről (azért remélem nem éppen mindenről...) beszámolt a Zannyának. Hangsúly: 3 és 5 éves gyereké között ingadozott. Felnőtt (?) férfi(?) hangnemet sosem ütött meg az édesanyjával való traccspartiin. Itt egy piszomókus egy évig eléldegélne a kikúrálandó kórságokból... a mi sztorink is abbamaradt óvodásszinten, azt is mondhatnám, meg se kergetett az oviudvaron...

benkenandor írta...

s a legszebb, hogy az édesanyja mégis szereti :)

Hanna írta...

éééés mi van akkor, ha Anyucival a kapcsolat jó (de nem gügyögős), napi szintű és szoros, deeee Anyuci a Number-One-Nő és Tekintély a pasi szemében, és nagyon gyakran te csak a második lehetsz?

Unknown írta...

persze, itt nem is arról van szó, sőt, fel se merül, hogy ne szeretné, vagy ne szeresse a férfiember az anyját. mer akkor má megin gánya van. De 23 évesen azt gondolom nem 5 éves hangsúllyal és viszonyulási móddal kell az anya felé kimutatni a szeretetet ésatöbbit. Nem mintha én azt tartanám magamról, hogy hűdemarhajól, életkoromnak tökéletesen megfelelően tudok viszonyulni mindig anyámhoz, de nem beszélek vele úgy, mintha óvodás lennék. És persze, anyucinak tetszik, hogy a kisfia még mindig rá számít és nem ütötte ki őt a nyeregből egy másik, gonosz és ( jelzőkkel tetszőlegesen kiegészíthető)nő. És akkor megint ott vagyunk, ahol a mart szakad.

P.Sz. írta...

:::Hanna:::

mondom.... what you see is what you get. nem sok esély van arra, hogy ez valaha változzon. ahhoz valami fantasztikus, csodával határos dolog kell történjen, meg kell világosodjon a srác, hogy ráeszméljen, nem tette tál magát az Ödipusz komplexuson. le van akadva ott. nincs orális fixációja is? ha pl. folyton rágcsáló, cigiző, körmöt rágó - vagy bármi, ami tárgyak (lehet ez étel is) folyamatos szájhoz való érintésével jár, akkor a gyerekkorban kell keresni a bibit. valamiért leakadt anyucinál, és képtelen továbblépni.

ha te szóvá teszed, sőt, esetleg vita is kerekedik belőle, az nem segít semmit, csak max slyosbodik a dolog, mert ki nem találod, kihez fog menekülni, ha bántják... :)

Főfelügyelő írta...

És másik irányba, akkor mi a teszt? "Nézd meg az anyját, vedd el a lányát?" vagy mi? :) F.

P.Sz. írta...

:) ja nem.

de az sem árt, ha a lány jól egyezik az anyjával, mert ha nem, valahol törés van a feminitásában.

M.L írta...

Hasonló vonza a hasonlót, ha ilyen férfiak kerülnek a közvetlen társasagodba, első sorban magadban keresd a hibát. Aki folyton kiosztja a férfiakat az anyaskodik felettük és utána csodalkozik, hogy miért jutnak neki olyanok akik valójában pótmamát keresnek. Talán mert úgy érzi nálad megtalálja ezt? Kérlek ne a más hozzállasán és világlátásán próbálj változtatni anyuka, a helyzet majd jön magától vagy megy, ha nem felel meg.

P.Sz.-el meg nem értek egyet, szerintem Oreási! esélye van, hogy "EZ" változzon amig értelmes emberrel van dolgod és mielőbb szólsz annál inkább elkerülhető vagy megoldható. Ha meg az ilyensmiből vita keveredik akkor eleve nem tudom mit kerestek egymás mellett,
de amúgy az eredeti Post-al nagyrészben egyetértek, de az nem erről szólt.
(egy férfi)

Névtelen írta...

Nem egyezek a bejegyzéssel. Semmi köze nincs az anya és a fia közötti kapcsolatnak a fiú és lány közötti kapcsolathoz. A fiú nem egy pótanyát keres magának partnerként, hanem egy barátnőt. Isten ments attól, hogy a barátnőm ugyanúgy viselkedjen velem mint anyám. Nem bírnám ki, anyámnak viszont elnézem, mert megértem.

Én nem vonnék le hosszú távú következtetéseket egy egyszerű telefonbeszélgetés után valakiről. Főleg, ha egy hozzátartozójáról van szó.

István

Puritán Szemét

Névjegy létrehozása