2011. szeptember 4., vasárnap

orgazmus

kötelező.

no comment.


10 megjegyzés:

Dora írta...

Ha kedved van, nem irsz majd egy bejegyzest az orgazmusrol is? Tele van a net szennyel...S szerintem a csajok nagyresze ertekelne.

lakmuszisz írta...

Kedves Dora!
és mások.
nem tudom, ki hogy van a kérdéssel, de én például nem méltóztatok elhinni mindent, amit olvasok (s alapból... megválogatom, mit olvassak...). S ha elolvastam, akkor nem biztos, egyetértek. Mert - és akkor lehet azt mondogatni, hogy jaja, a lakmuszisz nem is tudja, mi az orgazmus - nem feltétlenül leírásszerűen működünk. Volt ilyen és olyan... kicsi és nagy, közepes is, persze. Volt hogy féltem, átjönnek a szomszédok, máskor kuss volt... Ha elolvasok egy leírást - pl milyen is az igazi orgazmus? címmel jegyzettet- alapból arra gondolok ezt se rólam írták, de nem is akarok előírásszerűen élvezni... Ne érts félre Dora, nem beszólni akarok, hanem üzenni: azt hiszem önbizalom kell ehhez is, mint sok más mindenhez. Ja, és jó partner, aki nem csak a saját farkát kergeti (na jó, de azt, csak) közben rád is figyel... Lehet csak szerencsém volt és van, hogy ilyen pasi zsong körülöttem, s visszasírom még őkelmét - de állítom, olvasmányélmény alapján az orgazmusról sokat nem lehet megtudni - avagy csak kognitive, de attól még nem lehet megélni, szerintem.

P.Sz. írta...

:::lakmuszisz:::
:) köszönöm szépen. nagy terhet vettél le a vállamról, mert amióta Dóra rákérdezett, azon gondolkodom, mit válaszolhatnék, hisz az az igazság, hogy semmi kedvem az orgazmusról írni. csak egyet ismerek, és az a sajátom, az pedig nem biztos, hogy "közügy", s meggyőződésem, hogy ez az a téma, amiben akármennyire pedáloznánk, nem sikerülne egy objektív, általános kinyilatkoztatást odarittyenteni. na de azt hiszem, nagyjából ugyanarról beszélünk :)

:::Dora:::
valahogy, valamilyen formán, valamikor biztosan elő fog kerülni a téma, de egyhamar nem találom, s nem is nagyon keresem a fogását.
az egyetlen dolog, amiben viszont biztos vagyok, hogy szeretned kell a saját tested ahhoz, hogy más úgy tudja szeretni, hogy azzal örömöt okozzon. szerény véleményem szerint ennyi az orgazmus "titka", a többit csak fölösleges belemagyarázásnak érezném.
na de ez van már egy bejegyzésnyi is, úgyhogy azt sem mondhatod, hogy nem kaptad meg, amit kértél :))

Dora írta...

Ez most mindkettotok reszerol a standard szoveg volt, szeresd a tested bla bla, a masik figyeljen rad, bla bla bla... Igen ez van a neten is, en nem erre kerdeztem ra. Hanem arra, hogy hogyan lehet fejleszteni, tanulni stb. Peldaul Kegel gyakorlatokkal meg ilyenek.

P.Sz. írta...

:::Dora:::
standard kérdésre standard válasz.
ha nincs orgazmusod, arról nem én tehetek.
ha meg te megtanulni és fejleszteni akarod, akkor már el van szúrva úgy, ahogy van. :)
csinálni és érezni kell, nem túlracionalizálni és bemagolni abból, amit más leír.
nesze, még ey klisé :)

lakmuszisz írta...

hiszed, hogy itten P.SZ., vagy más olvasó adhat olyan tanácsot, amitől Te (vagy bárki más), amikor szeretkezik orgazmust ér el? Hmmm...
az ember ha a fejében él, el van kefélve minden, mert mondjuk, jön a Pasi, s elkezditek a szexet, s mire gondolsz (mondom, gondolsz - szerintem már itt el van szabva az egész, mert az ember szex közben érezze a másikat, s ne azon gondolkodjon, hogy...), hogy a PSZ. azt írta, a XY azt írta, s akkor most én úgy kell széttegyem, vagy összetegyem, úgy kell a kezét vezessem, vagy az enyémet, hogy ide-oda-amoda eljusson... vágod, nem?
És P.SZ.-szel abban nem értek egyet, hogy nem tanulható az orgazmus. Mondjuk, inkább azt mondanám - fejleszthető.
Ja, és gőzöm sincs mi az a Kegel-izé... én a pasimra/pasikra szavazok. Már aki képes, nem csak és kizárólag a sajtát farka örömét hajkurászni, hanem én is érdeklem. (tudod, internetes BLÁBLÁBLÁ) S mondjuk tudom, hogy mikor hová tegyem a kezét/kezem. S tudom, hol jó, ha csókol ésatöbbi...De ez azt jelenti, ismerem a testem reakcióit és tudom mi jó nekem. (tudod, internetes BLÁBLÁBLÁ)
most már érted az általános internetes BLÁBLÁBLÁk fontosságát? Lehet standard... és még tudod mi standard tanács? az, hogy ha nem ismered a tested, végezz önkielégítést. S ha úgy sincs orgazmusod, akkor keress meg egy szakembert, mert vsz. pszichés blokkod van. Na, standard válaszok és tanácsok... sajnálom Dora, orgazmushoz juttatni onlájn nem lehet senkit (mármint űgy, ahogy te kérted...)

P.Sz. írta...

:::lakmuszisz:::
a Dórának szóló részbe nem szólok bele. max annyit fűznék hozzá, hogy "áucs". :)
ami az orgazmus tanulhatóságát illeti, nekem nagyon egyszerű a hozzáállásom: szerintem minden, ami ösztönös, azt nem szabad a racionalizálás ketrecébe zárni, s ezt persze tapasztalatból tudom, mert nagyon sokáig próbáltam irányítani, korlátozni, katalizálni stb. az egyébként természetes ösztöneimet, s soha nem lett jó vége. az orgazmust - változatlanul azt mondom - megélni kell. ahhoz pedig nem kell semmi más, csak a tökéletes partner, tökéletes körülmények, tökéletes ráhangolódás. ja és egy hétfejű sárkány, fehér ló, jótündér, üvegtopánka s egyéb ilyen csekélységek.

vagy bármi, ami megközelíti a vágyaink maximumát :)

annak, aki nem tud elmenni, van valamilyen blokkja, s az ritkán fizikai. ja és mindenki magától kell rájöjjön, mi az. úgy a vagány :D

p. kiscsuri írta...

lányok, ha megengeditek: pasiként azt tapasztalom, hogy az a nő, aki érti és ismeri a saját testét is, a pasi vagy másik nő testével is jobban, nyugodtabban, magabiztosabban, tehát rutinosabban bánik. nem vicc, hogy az önkielégítés a "pasik szexuális elnyomása alól való felszabadulás", mert valahol tényleg felszabadulás: ha tudod hogy jó, úgy csinálod, vagy arra tereled a kezeit/nyelvét, stb. könnyebb zúgolódni, dohogni, hogy a partner nem ért hozzád, mint megmutatni neki, hogy hogyan érthet hozzád-de hosszú távon kifizetődőbb. és nem csak a jó-jobb orgazmusok szempontjából. ez is egyfajta kommunikáció, és ebben a fajta dialógusban is érdemes jártasnak, mitőbb: készségesnek lenni.

lakmuszisz írta...

P.SZ.!
Igen, értem és egyetértek. Valami olyasmit értek tképpen a 'tanulhatóság' alatt, hogy ... úha, nem tudom megfogalmazni rendesen, de valami olyasmit, hogy az ember (lánya) elkezdi valahol, és az idő során megtanul jobban figyelni magára. "megtanulja magát", no nem könyvből, hanem terepről... De nem akarom túlragozni, azt hiszem ugyanarról beszélünk. :-)

Nora írta...

Szep, egeszseges gondolatok. En ebbol meg a sajat gondolataimbol azt a kovetkeztetest vontam le, hogy ha megvan az egyensulyod, akkor elfogadtad onmagad es a korulotted levo vilagot. Es abban a percben megszunnek a korlatok, gatlasok. Tok mindegy, hogy epp az orgazmus pillanatarol beszelunk-e vagy epp egy napsugarrol, ami egy pillanatra rasut az arcodra es megmosolyogtat. Ha el tudod engedni magad es ra tudsz hagyatkozni a pillanatra, akkor az elvezet is jon magatol.

Puritán Szemét

Névjegy létrehozása